SFP

Nieuwe UGent-opleiding in Kortrijk focust op duurzame voedselverpakkingen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker als het gaat over voedselverpakkingen. Zowel de voedings- als de verpakkingssector vraagt dan ook specifiek naar experts die weten hoe je voedsel op een duurzame manier kan verpakken. Deze opleiding biedt daar een antwoord op.

Voor wie

De Engelstalige master-na-masteropleiding duurt 1 jaar en is bedoeld voor mensen die al aan het werk zijn in de voedings- of verpakkingssector, maar ook voor net afgestudeerde Belgische en internationale studenten die zich willen specialiseren in duurzame voedselverpakkingen.

Iedereen met een masterdiploma komt in aanmerking, maar voldoende kennis van chemie en wiskunde is onontbeerlijk.

Modulair en Engelstalig

Het programma is modulair opgebouwd. Daardoor kunnen studenten het programma spreiden over twee of drie jaar. Lessen zullen online, hybride en on campus gegeven worden, in het Engels.

Nauw contact met industrie

Via casestudies, werkveldbezoeken en gastsprekers van bedrijven komen studenten regelmatig in contact met actuele en concrete uitdagingen in de industrie. In hun masterproef zoeken de studenten oplossingen voor een specifieke onderzoeksvraag van een bedrijf of organisatie.

De studenten zullen concrete toepassingen kunnen uittesten in het gloednieuwe onderzoeksgebouw VEG-i-TEC. Dat is een ‘levend labo’ op de UGent Campus Kortrijk dat focust op de groente- en aardappelverwerkende industrie.

Info en inschrijven

  • Bekijk meer info over de opleiding op www.sfp.ugent.be.
  • Inschrijven kan via de UGent-website. Dat kan tot 1 april voor visumplichtigen, en tot 1 juni voor niet-visumplichtigen.

De opleiding werd mogelijk gemaakt dankzij een opstartfinanciering van de Vlaamse Overheid, die het aanbod aan levenslang leren in West-Vlaanderen een boost wil geven.

Geschreven doorJitske Neirinck