Diensten

Onze diensten

Bedrijven kunnen op Pack4Food een beroep doen voor advies, opleidingen, samenwerkingen bij onderzoeksprojecten en netwerking.

Services
Dienstverlening

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Advies

Pack4Food geeft advies op maat rond zeer diverse vragen en indien nodig contacteren we gespecialiseerde onderzoeksinstellingen, sector organisaties of bedrijven. Confidentialiteit en discretie zijn hierbij steeds belangrijk.

Opleidingen

Pack4Food ondersteunt bedrijven via up-to-date opleidingen rond diverse thema's. Daarnaast kunnen bedrijven ook opleidingen op maat aanvragen. Wij zijn erkend dienstverlener van de KMO portefeuille (DV.O227234).

Overzicht opleidingenData 2022
Duurzaamheid en verpakking
10.02.2022, 09.00 - 16.30
EMAP: hoe verpak ik versneden groenten en fruit?
21.04.2022, 09.00 - 16.30
Minerale oliën in voeding: een migratieprobleem? (MOSH/MOAH)
09.06.2022, 13.00 - 17.00
Biogebaseerde en composteerbare voedingsverpakkingen
23.06.2022, 13.00 - 17.00
Sortering en recyclage van voedingsverpakkingen
08.09.2022, 13.00 - 17.00
Verpakking en houdbaarheid van levensmiddelen: mogelijkheden van MAP
20.10.2022, 09.00 - 16.30
Migratie en voedselverpakkingen
17.11.2022, 09.00 - 16.30
Actieve en Intelligente verpakkingen
15.12.2022, 13.00 - 17.00

Wenst u meer info over onze opleidingen op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Projecten

Pack4Food initieert en coördineert projecten in samenwerking met bedrijven en onderzoeksinstellingen zowel op Vlaams als op Europees niveau.

Netwerk

Pack4Food heeft een breed netwerk binnen de volledige verpakkingsketen voor alle types verpakkingsmaterialen. Dit maakt het mogelijk om uw bedrijf in contact te brengen met de juiste partners (bedrijven, onderzoeksinstellingen of onafhankelijke organisaties).

Publicaties

Pack4Food publiceert regelmatig rond innovatieve oplossingen voor voedselverpakkingen via vaktijdschriften, maar ook via een eigen Trendwatch.

Publicaties in vaktijdschriften
Hoe P4F mee de weg wijst richting duurzame voedingsverpakkingen, VOKA, december 2020
Nieuwe Master Sustainable Food Packaging, Verpakking en Label, December 2020
Working together on innovative food packaging, Belgian Research, November 2020
Verpakking en Label, December 2018
Academische publicaties
Effect of packaging oxygen transmission rate on the shelf life of ready-to-heat foods susceptible to post-contamination during refrigerated and illuminated storage. Baele, M., Vermeulen, A., Leloup, F., Adons, D., Peeters, R., Devlieghere, F., De Meulenaer, B., Ragaert P. Packaging Technology and Science DOI 10.1002/pts.2486, year 2019
Food loss and packaging. Wille, D. https://www.ovam.be/sites/default/files/atoms/files/2015-Report-OVAM-Food-loss-and-packaging-DEF.pdf, year 2015
Intelligent food packaging: The next generation. Vanderroost, M., Ragaert, P., Devlieghere, F., De Meulenaer, B. Trends in Food Science and Technology, 39, 47-62, year 2014
Use of biobased materials for modified atmosphere packaging of short and medium shelf-life food products. Peelman, N., Ragaert, P., Vandemoortele, A., Verguldt, E., De Meulenaer, B., Devlieghere, F. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 26, 319-329, year 2014
Applications of bioplastics for food packaging. Peelman, N., Ragaert, P., De Meulenaer B., Adons, D., Peeters, R., Cardon, L., Van Impe, F. and Devlieghere F. Trends in Food Science and Technology, 32, 128-141, year 2013
PredOxyPack

Zuurstofevolutie in de kopruimte van een verpakking simuleren

PredOxyPack is een snelle, altijd toegankelijke en gebruiksvriendelijke software tool die de zuurstofevolutie in de kopruimte van verpakkingen simuleert. Verschillende verpakkingsontwerpen, verpakkingsmaterialen, productvolumes en temperatuurprofielen kunnen gebruikt worden. PredOxyPack is een uitstekende tool om de verschillen in verpakkingsmaterialen voor realistische opslagcondities te vergelijken, op basis van technische datasheets.

Meer info en toegang tot de tool