Diensten

Onze diensten

Bedrijven kunnen op Pack4Food een beroep doen voor advies, opleidingen, samenwerkingen bij onderzoeksprojecten en netwerking.

Services
Dienstverlening

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Advies

Pack4Food geeft advies op maat rond zeer diverse vragen en indien nodig contacteren we gespecialiseerde onderzoeksinstellingen, sector organisaties of bedrijven. Confidentialiteit en discretie zijn hierbij steeds belangrijk.

Opleidingen

Pack4Food ondersteunt bedrijven via up-to-date opleidingen rond diverse thema's. Daarnaast kunnen bedrijven ook opleidingen op maat aanvragen. Wij zijn erkend dienstverlener van de KMO portefeuille (DV.O227234).

Een overzicht van de opleidingen die wij organiseren. Hou onze events pagina en nieuwsbrief in de gaten voor data.
Duurzaamheid en verpakking
Minerale oliën in voeding: een migratieprobleem? (MOSH/MOAH)
Biogebaseerde en composteerbare voedingsverpakkingen
Sortering en recyclage van voedingsverpakkingen
Verpakking en houdbaarheid van levensmiddelen: mogelijkheden van MAP
Migratie en voedselverpakkingen
Actieve en Intelligente verpakkingen
EMAP: hoe verpak ik versneden groenten en fruit?

Wenst u meer info over onze opleidingen op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Projecten

Pack4Food initieert en coördineert projecten in samenwerking met bedrijven en onderzoeksinstellingen zowel op Vlaams als op Europees niveau.

Netwerk

Pack4Food heeft een breed netwerk binnen de volledige verpakkingsketen voor alle types verpakkingsmaterialen. Dit maakt het mogelijk om uw bedrijf in contact te brengen met de juiste partners (bedrijven, onderzoeksinstellingen of onafhankelijke organisaties).

Publicaties

Pack4Food publiceert regelmatig rond innovatieve oplossingen voor voedselverpakkingen via vaktijdschriften, maar ook via een eigen Trendwatch.

PredOxyPack

Zuurstofevolutie in de kopruimte van een verpakking simuleren

PredOxyPack is een snelle, altijd toegankelijke en gebruiksvriendelijke software tool die de zuurstofevolutie in de kopruimte van verpakkingen simuleert. Verschillende verpakkingsontwerpen, verpakkingsmaterialen, productvolumes en temperatuurprofielen kunnen gebruikt worden. PredOxyPack is een uitstekende tool om de verschillen in verpakkingsmaterialen voor realistische opslagcondities te vergelijken, op basis van technische datasheets.

Meer info en toegang tot de tool