Andrew neel o93echt Xf84 unsplash

Ontmoet onze nieuwe collega!

We zijn blij om onze nieuwe collega aan u te kunnen voorstellen: Thomas De Bock!

Thomas is bio-ingenieur in de levensmiddelenwetenschappen en voeding, afgestudeerd in 2019, en werkte daarna als assistent aan Universiteit Gent aan zijn doctoraat in microbiële ecologie en voedselveiligheid van verse groenten. Een mooie combinatie van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Zijn passie? Eten en drinken, zowel professioneel als privé. Tapas met een goed glas wijn en fijn gezelschap – daar kan weinig tegenop. De beroepsmisvorming is groot: hij begon zelfs aan een professionele opleiding tot sommelier (al is die even gepauzeerd om zijn doctoraat af te werken…) Tussendoor trekt hij graag zijn loopschoenen aan – om het hoofd leeg te maken én de calorieën onder controle te houden. Het leven is tenslotte een kwestie van balans.

Enkele vragen aan onze nieuwe collega:

"Wat motiveerde je om bij Pack4Food te starten?"

Ik zocht een nieuwe uitdaging waarin ik mijn kennis over voeding breder kon inzetten. Voedselverpakking is daarin een sleutelthema, niet weg te denken uit de duurzaamheidsdiscussie. Pack4Food biedt de perfecte mix van wetenschappelijke diepgang en samenwerking met de industrie – dat sprak me meteen aan.

"Wat is je favoriete verpakking en waarom?"

Een ziplock bag met chocolade – ideaal voor een moment van troost op een rotdag, en nog handig ook. Al is “hersluitbaar” bij mij vooral theorie...

"Welke innovatie binnen verpakkingen zou je graag nog mee helpen ontwikkelen?"

Slimme verpakkingen met sensoren die een dynamische houdbaarheidsindicatie geven – minder voedselverspilling en meer vertrouwen.

"Waarvoor mogen we je altijd wakker maken… behalve voor een meeting om 8u?"

Voor versgebakken croissants en een goeie koffie. Of nog beter: een uitgebreide brunch in de stad. Maar 8u? Da’s midden in de nacht.


We wensen hem heel veel succes! 🍀

Nieuwecollega
Geschreven doorMona De Smul