Events

De kracht van smart camera's voor herbruikbare verpakkingen

In het kader van het EFRO project ‘Vision2Reuse’ organiseren de partners Flanders’ FOOD, IMEC en Pack4Food een inspirerend event rond thema herbruikbare verpakkingen. Tijdens de plenaire sessie wordt door IMEC de kracht van SMART camera’s toegelicht. Daarnaast is er een demonstratie van de camera’s en een netwerklunch.

Smart Camera

Programma

9u30: Ontvangst

10u00: Welkomstwoord en introductie project - Michèle Kint (Innovatie Manager Flanders' FOOD) - Hedwige Verherbrugghen (Project Manager Pack4Food)

10u15: Introductie tot beeldvorming en overzicht van de 2D- en 3D-beeldvormingstechnieken voor industriële inspectie - Hiep Luong (Professor bij UGent)

Computervisie heeft een groot potentieel in de toekomst van geautomatiseerde inspectiesystemen. Dankzij geavanceerde algoritmen zijn de computers in staat om defecten van verpakkingen in afbeeldingen te herkennen. Maar hoe wordt zo’n afbeelding gevormd? Welke type camera’s kunnen we hiervoor gebruiken? En hoe kunnen we AI-gebaseerde systemen efficiënt inzetten voor nieuwe type verpakkingen? Ontdek hoe de combinatie van de juiste beeldvormingstechnieken en slimme algoritmen complexe visieproblemen kunnen oplossen.

10u55: Sterkte van hyperspectrale camera's - Roeland Vandebriel (Systeem en applicatie ingenieur IMEC)

Ontdek wat een kikker, de food industrie en hyper spectrale camera’s gemeen hebben. Ga mee op zoek wat hyperspectrale beeldverwerking voor jou toepassing kan beteken.

11u15: Green Deal Anders Verpakt: preventie en hergebruik van verpakkingen - Candice Joseph (Environmental Affairs & Energy advisor, Fevia) en Imke Bellemans (Comeos)

De Green Deal Anders Verpakt wil inzetten op minder eenmalige verpakkingen door deze te vermijden of te hergebruiken en hierbij ook de milieu-impact van het verpakte product te verkleinen.

11u25: Bedrijfsgetuigenissen deelnemers project VISION2REUSE

11u55: Slotwoord

12u00: Netwerk lunch met demonstraties

14u00: Einde event

Google Maps of the location

Wie

Flanders' FOOD, imec en Pack4Food

Waar

Skaldenstraat 121/A4, 9042 Gent

Wanneer

05 mei 2022

Ca. 09:30 tot 14:00

Hoe

Gratis

Logos Vision2 Reuse