Events

BIOSWITCH Replication Workshop

Succesvol de transitie naar bio-based maken

Bioswitch event

BIOSWITCH Replication Workshop

Succesvol de transitie naar bio-based maken

Overstappen van op fossiele grondstoffen gebaseerde producten en toepassingen naar systemen gebaseerd op biomassa, hoe begin je daaraan? Kom naar onze webinar, leer van de getuigenis van Alpro en ontdek onze toolbox ontwikkeld voor deze ‘switch’!

De workshop vangt aan met een algemene introductie tot de ondersteuningstools in de BIOSWITCH Toolbox en Roadmap Voedserverpakking van de Toekomst. Vervolgens geeft Robin Forrez inkijk in hoe Alpro 40 jaar leiderschap in plantaardige innovatie ook naar verpakking vertaald én waarom en hoe Alpro als één van haar vier ‘flagship brand owners’ deelnaam aan het Europese BIOSWITCH-project. We sluiten af met een korte uiteenzetting van Fevia omtrent beleidstendenzen inzake bio-based verpakking. Finaal geven we graag het woord aan het deelnemende publiek voor verdere vragen en feedback.

Indien je zelf graag verdere stappen zou willen zetten inzake bio-based en duurzame verpakking, kan je na dit plenaire workshopgedeelte een 1-op-1 meeting inplannen met één van de innovatiemanagers van Flanders’ FOOD. Geef dit aan bij je inschrijving via Flanders' FOOD, en zij komen zo snel mogelijk bij je terug.

De uitvoering van het BIOSWITCH-project is in handen van een Europees consortium bestaande uit Flanders’ FOOD, CLIC Innovation (coördinator), Corporacion Tecnologia de Andalucia, VTT, Agro Business Park, Institute of Technology Tralee, B.T.G. Biomass Technology Group, Sustainable Innovations Europe.

Wie

Flanders' FOOD

Waar

Online

Wanneer

15 maart 2022

Ca. 10:00 tot 11:30

Programma

10.00: Introductie tot de BIOSWITCH Toolbox

10.15: Roadmap Voedselverpakking van de Toekomst

10.25: Alpro & Bio-based packaging, door Robin Forrez, EU R&D Packaging Lead Alpro + Danone

10.45: Beleidstendenzen inzake bio-based packaging, door Fevia

11.00: Q&A

11.30: Optioneel: 1-op-1 meetings met de innovatiemanagers van Flanders’ FOOD

16.30: Einde 1-op-1 meetings