Foodguard
Horizon EU-project dat microbioomtoepassingen gebruikt als oplossingen om voedselverspilling te minimaliseren en de voedselveiligheid te monitoren
FOODGUARD is een Horizon EU-project (subsidieovereenkomst nr. 101136542) dat tot doel heeft gecocreëerde oplossingen te ontwikkelen en te demonstreren die innovaties en vooruitgang ondersteunen op basis van microbioom, microbiële activiteiten en technologiehubs om uitdagingen op het gebied van voedsel, gezondheid, economie en milieu aan te pakken.
De beoogde aanpak omvat de ontwikkeling van een raamwerk van toolsets en methodologieën, die duurzame oplossingen bieden voor de verwerking en verpakking van voedsel in de hele voedselwaardeketen, om de houdbaarheid van voedsel te vergroten en verspilling op een holistische manier te verminderen.
De componenten van de FOODGUARD-toolbox zullen uitgebreid worden geëvalueerd in de praktijk door middel van vier pilot demonstraties in verschillende landen met betrokkenheid van alle relevante actoren. De vier foodcases zijn verse vis (Griekenland), varkensvlees (Spanje), sla (België) en feta (Griekenland).
Dit project wordt gecoördineerd door Smart Agro Hub Anonymi Etairia (SAH) in samenwerking met 189 partners in heel Europa.
Startdatum: 1 januari 2024
Duur: 36 maanden
Volg het project via: Home | Foodguard (foodguard-project.eu)
Volg ons op LinkedIn: FOODGUARD: Overview | LinkedIn