V4 P

Nieuw project - Value4Pack

Eerste project Europese S3 Partnership Food Packaging

Goed nieuws! Value4Pack – het EERSTE projectvoorstel van het Europese S3 Partnership Food Packaging is goedgekeurd! Value4Pack is een interregionaal Innovatie Investeringsproject (I3) dat gericht is op het versterken van de capaciteit, het concurrentievermogen en de veerkracht van stakeholders in de Europese waardeketen van voedselverpakkingen.

Om de huidige (en toekomstige) Europese doelstellingen tegen 2030 te halen, heeft de voedselverpakkingsindustrie, met name kmo's, een sterke behoefte aan innovatie en investeringen in de hele voedselverpakkingsketen, waarbij interregionale cross-sectorale samenwerking essentieel is.

Doel van Value4Pack

Value4Pack heeft als doel innovatie en investeringscapaciteit in de Europese voedselverpakkingsketen te stimuleren door een interregionaal veerkrachtig ecosysteem op te bouwen tussen de relevante penta-helix-actoren (d.w.z. industrie – onderzoeksinstituten – investeerders – regionale autoriteiten – consumenten en ngo's). Hierdoor zal Value4Pack de capaciteit vergroten voor bedrijven in de voedselverpakkingsketen, om deel te nemen aan interregionale innovatieprojecten en -initiatieven, nieuwe business ideeën te ontwikkelen en concrete interregionale innovatie-investeringen te doen voor oplossingen die aan hun behoeften voldoen.

Project consortium

Value4Pack wordt gecoördineerd door Natureef Association met Pack4Food als co-lead en omvat 15 organisaties uit 11 Europese landen die 29 regio's vertegenwoordigen.

V4 P overzicht
Geschreven doorBrecht Van Der Hoeven