Events

Vision2Reuse demo-event

Op maandag 23 oktober nodigen Pack4Food, Flanders’ FOOD en Imec je graag uit voor het demo-event: Visie voor slim hergebruik.

Smart Camera

Save the date: Vision2Reuse Demo-event 23 oktober 2023

Op maandag 23 oktober nodigen Pack4Food, Flanders’ FOOD en Imec je graag uit voor het demo-event: Visie voor slim hergebruik. Tijdens deze namiddag demonstreren we aan de hand van verschillende use cases hoe je met smart cameratechnieken herbruikbare verpakkingen kan controleren op contaminaties en defecten. Het event zal doorgaan bij AMAB, een maatwerkbedrijf waar via een wasstraat herbruikbare bekers gereinigd worden en gaat door in kader van het EFRO-project Vision2Reuse.

In het EFRO-project Vision2Reuse bundelen Pack4Food, Flanders’ FOOD en Imec de krachten om het gebruik van slimme cameratechnieken te onderzoeken voor snelle kwaliteitscontrole van herbruikbare verpakkingen. Het project, dat op 1 januari 2022 van start is gegaan, ontvangt een subsidie van €324.422 van het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Om de toepasbaarheid van de innovatieve ontwikkelingen aan te tonen, worden er vijf use cases gedemonstreerd. Met behulp van hyperspectrale camera's wordt onderzocht hoe verschillende materialen van elkaar kunnen worden onderscheiden, zodat het wasproces proactief kan worden aangepast op basis van het materiaal. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar de aanwezigheid van water of organische resten in de verpakking na het wasproces om schimmelgroei te voorkomen. Met behulp van RGB-camera's zullen ook vervormingen en krassen in bekers worden gedetecteerd. Bovendien wordt er gelet op de aanwezigheid van zwarte of witte vlekjes, die door consumenten kunnen leiden tot een afkeuring van de verpakking.

Deze cases zullen gedemonstreerd worden op het event bij AMAB in Asse. AMAB is een modern maatwerkbedrijf met 800 medewerkers op 3 locaties in de omgeving van Brussel (Asse, Halle en Zaventem) dat naast co-packing, elektro-montage en groendienst ook een wasstraat bezit waar herbruikbare bekers worden gewassen. Om deze reden werd deze locatie geselecteerd als relevante praktijkomgeving om de technologieën te demonstreren.

Het precieze programma volgt nog, maar hou deze namiddag alvast vrij in je agenda of schrijf je reeds in via deze link: Demo-event: Visie voor slim hergebruik Inschrijvingsformulier (tfaforms.com)

Wanneer

23 oktober 2023

Screenshot 1
Screenshot 2