Events

FAIRCHAIN slotevent

Een innovatieve en flexibele afvul- en sluitmachine voor KMO’s

FAIRCHAIN uitnodiging

Op 12 september wordt het boeiende slotevent van het FAIRCHAIN-project georganiseerd. Dit is een baanbrekend initiatief gericht op het verbeteren van voedselwaardeketens door middel van een innovatieve en flexibele afvul- en sluitmachine voor KMO’s.

Voor wie?

Alle stakeholders in de volledige voedings- en verpakkingsketen: landbouwers, voedingsproducenten en -verwerkers, machinebouwers, verpakkingsspecialisten, distributeurs en retailers.

Waarom deelnemen?

In FAIRCHAIN werd een innovatieve, aseptische afvulmachine ontwikkeld voor vloeibare en viskeuze voedingsproducten zoals appelmoes of kaassaus. Deze machine maakt het mogelijk voor KMO’s om op een efficiënte en betaalbare manier zelf te verpakken. De houdbaarheid van de voedingsproducten wordt verlengd alsook de afvul- en verpakkingskosten verlaagd o.a. door het vermijden van een extra hittebehandeling na verpakken.

Wat kunt u verwachten?

🔍 Innovaties: 

De nieuwste ontwikkeling voor een verlengde houdbaarheid van voeding door het aseptische afvullen waarbij een hittebehandeling na verpakken vermeden wordt en zo kosten en ruimte bespaard worden. Ook de nieuwste technologieën op het gebied van luchtkwaliteit en hygiënisch ontwerp komen aan bod.

🤝 Netwerken: 

Vergroot uw netwerk en maak kennis met verpakkingsleveranciers, voedselproducenten, onderzoekers en machinebouwers.

🗣️ Uw stem telt: 

Deel uw noden en uitdagingen in uw proces van duurzaam afvullen en verpakken met ons tijdens een korte co-creatieworkshop. Deze input wordt meegenomen naar nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen.

Waar

 UGent-Campus Kortrijk (Sint-Martens Latemlaan 2, 8500 Kortrijk)

Wanneer

12 september 2024

Ca. 13:00