Events

Actieve en Intelligente verpakkingen

Wat is het verschil tussen actief en intelligent? Wat zijn de mogelijkheden?

Fruitsapflesjes

Pack4Food’s missie is om voedselverspilling en -verliezen te verminderen door voedsel via geoptimaliseerde processen in geoptimaliseerde verpakkingen te verpakken. Dankzij nieuw toegevoegde functies die worden beschreven als actieve en intelligente verpakkingstechnologieën, kunnen verpakkingen tegenwoordig veel meer dan de oorspronkelijke 3 P's (preserve, protect and promote of bewaren, beschermen en promoten)! Verpakkingen kunnen zelfs van passieve producten slimme en verbonden producten maken die een grotere meerwaarde geven of de houdbaarheid van het verpakte voedsel in belangrijke mate verlengen.

Wilt u meer weten over deze technologieën en wat deze voor uw producten kunnen betekenen? Schrijf u in voor de Active and Intelligent Packaging opleiding van Pack4Food met speciale gastspreker Avery Denisson en ontdek hoe A&I-verpakkingstechnologieën ook uw producten kunnen verbeteren!

  • Wat is het verschil tussen actieve en intelligente verpakkingen?
  • Welke types actieve en intelligente verpakkingen zijn er op de markt?
  • In hoeverre kunnen zuurstofabsorbers een meerwaarde bieden voor verpakte levensmiddelen?
  • Hoe zit het nu juist met antimicrobiële verpakkingen?
  • Kunnen verpakkingen ons iets zeggen over de kwaliteit van levensmiddelen?
  • Welke wetgeving bestaat er rond het gebruik van actieve en intelligente verpakkingen?

Geen voorkennis vereist

Wie

Teacher: Peter Ragaert en Hedwige Verherbrugghen

Waar

Campus Coupure, Ghent

Wanneer

Ca. 13:00 tot 17:00

Hoe

Deelnemen kost €390 (excl. BTW) voor leden en €595 (excl. BTW) voor niet-leden.

Indien u een broodjeslunch wenst, gelieve dit aan te duiden bij de inschrijving. (lunch van 12.30 tot 13 uur)

Wij zijn erkend dienstverlener van de KMO portefeuille (DV.O227234).

AD H2 Logo Red RGB