Events

EMAP: hoe verpak ik versneden groenten en fruit?

Wat is het effect van de verschillende verwerkingsstappen op de initiële kwaliteit van versneden groenten en fruit?

Frigo desserts

In deze opleiding komt het verpakken van versneden groenten en fruit uitgebreid aan bod, zowel vanuit het product (bv. respiratiesnelheid), het verpakkingsmateriaal (bv. ademende folies) als vanuit de verpakkingsmachine (bv. flushtechnieken).
U mag onder andere antwoorden verwachten op volgende vragen:

WAT

  • Wat is het effect van de verschillende verwerkingsstappen op de initiële kwaliteit van versneden groenten en fruit?
  • Welke technieken zijn ter beschikking voor het garanderen van een optimale initiële microbiologische kwaliteit vóór het verpakken?
  • Op welke manieren kan de respiratiesnelheid van versneden groenten en fruit berekend worden?
  • Hoe kan de selectie van de verpakkingsconfiguratie afgestemd worden op de respiratiesnelheid van de versneden groenten en fruit?
  • Welke verpakkingsmaterialen en verpakkingstechnieken komen in aanmerking voor het verpakken van versneden groenten en fruit?

Naast theoretische inzichten die zoveel mogelijk gekoppeld worden aan de industriële praktijk, krijgen de deelnemers oefeningen aangeboden die tijdens de opleiding gezamenlijk zullen worden opgelost (bv. berekening zuurstofdoorlaatbaarheid folie op basis van respiratiesnelheid product).

Wie

Teachers: An Vermeulen, Peter Ragaert and Frank Devlieghere

Waar

Campus Coupure, Ghent

Wanneer

21 april 2022

Ca. 09:00 tot 16:30

Hoe

Deelnemen kost €500 (excl. BTW) voor leden en €750 (excl. BTW) voor niet-leden.